2011. február 23., szerda

Február 23. - Ilyen is volt? - Mora Lisa: Ha én fiú lehetnék



Témakör: Klip
Idő: 1991
Stílus: Trash pop-rock
Fíling: "Ha én fiú lehetnék, nem várnám a hóvégét" - áááá (csak nekem jut erről a Szomszédok Magyarországa az eszembe, szolíd háttérképként ehhez a nehezen minősíthető kliphez?)


Leírás:
 
"A lánycicánk pózolt hasonlóan a kandúrok előtt, amikor tüzelt. (Bocs az énekesnőtől és rajongóitól.)" - Szegény Magyar Hajni!

Hogy megkapta az egyik youtube-os kommentelőtől, pedig nem csinált semmit, csak előadott egy dalt, amit nyilvánvalóan nem ő írt, egy klipben, amit nyilvánvalóan nem ő rendezett, viszont relatíve szexi módon, ami sztem nehezen tagadható... 

Esküszöm, kövezzetek meg érte, esetleg ne is nézzetek többé a blogom felé sem, de ez a cucc még akkor is szexi, ha egyébként nyilvánvalóan trash, minden létező tekintetben ...

A Magyar Hajni meg tud, és az vesse rá az első követ, aki bűntelen - a merészen kivágott bőrruci pedig a kilencvenes évek szó szerint legvadócabb emlékeit idézi - wow!

(És a Hajnal egyébként tényleg tud - mostanában Lolát meg Rúzsa Magdit készítgeti fel az énekstúdiójában, és ha ezt sem tetszik elhinni, tessék utánajárni...)

Egyébként Hajnalék a magyar pop- vagy rocktörténet - ebben az esetben szinte mindegy is - szokásos egynyári trash-produkciója voltak. Ami talán kiemelte egy kicsit a történetet a feledés posványából, az Hajnal énekhangja és a Bizottság dobosának, Bán Máriának a munkája.

Nem vicc, ebben a rettenetben a legendás Bizottság dobosa veri a szerkót (a mellékelt képen legfelül látható).

Nem véletlen, hogy nem tolták előtérbe a nőcit - nem valami eyecandy. Amolyan népligeti szépség, ha lehet ilyet mondani... :)

Na nem, mintha Hajnit leszámítva itt bárki, vagy bármi kicsit is jól nézne ki...

Igazából semmit nem lehet felhozni ennek a klipnek a mentségére.

De tényleg nem.

Talán csak azt, hogy itt kivételesen nem látunk ormótlanul túlsúlyos embereket - pedig, ld. XL Sisters, Pa-Dö-Dö, no meg Torgyán József, úgy tűnik, 1991-1992 környékén éppen ez volt a trendi idehaza...

Szerencsére, legalábbis ebben a tekintetben, nagyot fordult a világ azóta.

Egy megnyugtató tény a sok nyugtalanító közt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése