2011. február 26., szombat

Február 26. - Who are you, Robin Sparkles? / Sandcastles in the Sand 4. / Ami még kimaradt...


Témakör: Retromania
Idő: Late 80's - early 90's
Stílus: full with feelings...
Fíling: full with styles...

Leírás: 

Ezen a képen RS és a barátja, valamint a klip egyik főszereplője, Simon (mint az feltűnhetett, nem kisebb személyiség, mint James van der Beek - Dawson a Dawson's Creek-ből - alakításában), a sztori szerint ezúttal énekes, futnak a tengerparton. 

A történetet már ismerjük, a tengerpartról és a 80-as évek mitológiájában betöltött szerepéről már beszéltünk, szó esett arról is, hogy a szakítós teen romance-hangulatot honnan próbálták - többnyire sikertelenül - belecsempészni a videóba - tegyük hozzá, nem kicsit kétségbeesetten az "elképzelt" készítők...

Akkor hát mi az, amit még nem elemeztünk ki oda meg vissza a cucc kapcsán. 

Nos, nem esett szó példának okáért a fentebb említett Simonról, de arról sem, hogy a történetben szerepel a hetvenes-nyolcvanas évek jellegzetes trash-actor-a és énekese Alan Thieck is, nem beszélve arról a Tiffany-ról, akiről már többször zengtünk örömódákat a blogon. 

Bizony az igazi, eleven, hús-vér Tiffany is szerepel a Sandcastles-ben (igaz, nem a korabeli, hanem a 2008-as, de hát semmi sem lehet tökéletes...:D )

Szóval ilyesmikről lesz ma szó, amikor is utoljára ejtünk szót erről a klipről:

11. Who's this Simon? 

Simon, Robin barátja, aki ugye kétszer kosarazta ki (a részletekről már szót ejtettünk), plusz - hát elég súlyos tapló.

Valójában a karakter nem sokban hasonlít arra az énekesre, akiről - tipp - valószínűleg mintázták.

Mert, bizony, Simon-t is mintázták valakiről.


Az illető tényleg kanadai, tényleg énekes, és tényleg az 1980-as és 90-es esztendők fordulóján ténykedett...

A különbség talán csak annyi, hogy Simon-nál azért mindenképpen lényegesen sikeresebb fazonról van szó.

Bemutatnám az illetőt: Derry Grehan-nek hívják, és ugyan csak bizonyos szögből és frizurával, de kifejezetten hasonlít Van der Beek úrra, amint azt a következő felvétel is bizonyítani fogja:



Ugye-ugye, én megmondtam!

Egyébként a szám meglehetősen nyálas, de annyi baj legyen - végül is 1987-es és ez - legalább is szerintem - általában mindent felülír és megbocsáthatóvá tesz...

(És nem azért, mert abban az évben születtem... :) )



12. Who's this Alan Thicke?


Na, hogy ez megbocsátható-e, arról viszont már vitatkozhatunk.

Először is: azt hinnétek, hogy ez a szimpatikus öregúr amolyan régimódi, republikánus-fajta úriember?

De nem, szó sincs ilyesmiről.

Alan Thieck nem az a konzervatív, jólfésült gentleman, akit ezen a képen láthatunk olvasgatni egy - ahogy így messziről a címlapját elnézem, nem biztos, hogy oly igen konzervatív lapot.

Az RS apjának "hálátlan" szerepében "remeklő" színész ugyanis nem olyan ártatlan, mint amilyennek látszik... :D

Bődületes közhely, de ebben az esetben is igaz az, hogy mindenki volt fiatal - Alan Thieck pedig egyenesen a nyolcvanas években, ami megbocsáthatatlan, hogy ha ilyen dolgokkal párosul - vigyázat, 1:14-től sokkolóan 80's fílingű felvételek jönnek (bár a látványvilág végig nagyon üt :D ):



Alan Thieck tehát műsorvezető volt, ezen kívül még énekelt is, és színészként való nyomulásáról még nem is beszéltem.

Szokjátok a fílinget, ugyanis nem utoljára lesz szó róla!


13. And Tiffany's here?

Igen, bizony AZ a Tiffany, aki már nem először szerepel itt a blogon.

A nyolcvanas-kilencvenes évek fordulójának népszerű énekesnője ezúttal 2008-as valójában tűnik fel a Sandcastles in the Sand-ben, de hát a készítők nem mehettek vissza érte időgéppel a nyolcvanas évekbe... :)

A képről talán egyértelművé válik, hogy ő az ugrókötelező, meg ugróiskolázó "lányok" egyike.
"You're fool" - "Shut up!" - XD

Na, így már okvetlenül ismerősnek kell lennie. 

Szóval maga Tiffany is szerepel a klipben, ami a sorozatot tekintve nem furcsa, hiszen rengeteg rangos special guest star tűnik fel benne, de olyan azért eredetileg az időszakban nem volt (ahogy most pláne nem szokott), hogy Tiffany átruccant egy Paula Abdul klipbe, vagy Debbie Gibson vendégszerepelt in Tiffany's - legfeljebb ha Tiffany feat Debbie Gibson-ról beszélhettünk volna - de voltak ők ketten akkora személyiségek, hogy ne férjenek el egyetlen klipben.  


Olyasmi meg végképp elő sem fordulhatott, hogy, mondjuk teszem azt italo disco klipekben vendégeskedjenek amerikai énekesnők, mert az nem volt túl menő műfaj - kb. a Sandcastles in the Sand-del tudnám egy sorba állítani az ilyen "stílusban" "alkotók" "track"-jeit...

De annyi baj legyen, hiszen a videó így is, úgy is kiváló stílusparódia marad, és ezét már önmagában is megérte ezt a pár (szombati) misét... :)


Búcsúzóul, hogy legyen egy kis Broken hearted-életérzés is, nem b-kategóriás, hanem első osztályú klipet fogok prezentálni, ráadásul Tiffany-tól, hogy az érzés még áthatóbb és fájdalmasabb legyen...

Következzék egy 1990-es official music video, mellyel (könnyes) búcsút veszünk ugyan a Sandcastles-től, de még nem RS-től, minthogy, mint már többször emlegettük, írnunk kell még egy friss felbukkanásáról a 6. évad 9. részében, illetve el kell varrnunk még néhány szálat, mielőtt egyértelműen választ adhatunk a kérdésre: Who are you Robin Sparkles?



(Tessék megkövezni  ezért a kijelentésemért, de ez a videó akkor is gyönyörű...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése