2010. november 8., hétfő

November 8. - Csaplár VIlmos: Az igazságos Kádár János 2. fejezetTémakör: Humor
Idő: Valamikor a "kádári aranykorban"
Stílus: szatírikus regény
Fíling: Mert hát hogyan is ünnepelhetnénk méltóbban e nagyszerű napot


Leírás:

Hiszen most ünnepeljük az 1917-es Nagy Októberi Szocialista Forradalom 93. évfordulóját...

S mi sem lehetne alkalmasabb pillanat egy újabb jó kis Kádáros-sztori prezentálására, mint a szocializmus e ragyogó ünnepe, a nemzetközi munkásmozgalom történetének e fényesen ragyogó veres csillaga..

A múlt hétfőn megkezdett regény (és hagyomány) most folytatódik: az Igazságos Kádár János története mind teljesebb valójában bontakozik majd ki előttünk. Ma például az Orgon módjára asztal alatt bújkáló népi hős -Kádár János történetével és egy "erotikus" epizóddal lehetünk gazdagabbak. :)

Jó szórakozást kívánok újabb kis Szabad Nép Félóránkhoz (jól van no, tudom én, hogy ez a Rákosi-idők stílusa volt, de akkor is meg kellett, hogy eresszem ezt a poént)!


Jegyzetek
1. rész

00:04 Bugyonnij lovashadserege - A szovjet polgárháború hőse, Bugyonnij marsall Lenin hívéből Sztálin hívévé vedlett, igazi, karakteres belső ázsiai bunkó. Az ilyesmit nem lehet tanulni, ilyennek születni kell...

02:01 "Kovács elvtársi vágyak" - Az IKJ egyik alapvető motívuma, nagyon gyakran visszatérő kifejezés lesz majd e történet során. E gyűjtőszó nem másra vonatkozik, mint arra, hogy, bár az elvtársak kifelé szigorú puritanitást mutattak, valójában semmi más vágyuk nem volt, mint ami e képzeletbeli Kovács elvtársunké: kaja - pia - nő. Hölgyeim és uraim: íme a megvalósult államszocializmusok igazi, bár letagadott Szentháromsága... :)

 
02:09 Fehér Lajos - "Finggal nem lehet tojást festeni" - mondta volt állítólag e nagy bölcsességű agrárelvtársunk, aki, az ötvenes évek gyakorlatához képest ismét a mezőgazdaság fejlesztését kívánta előtérbe állítani az 1960-as évek végi új gazdasági mechanizmus fejlesztései során. Mint ismeretes ugyanis, a klasszikusan keményvonalas moszkovita komcsiknak az iparfejlesztés volt a mindenük - ezért lettünk mi másfél évtizedre a "vas és acél országa". Amúgy Fehér bácsi arra alkalmazta a fenti abszolút disztingvált, szalonképes mondatot, hogy a mezőgazdaság felfejlesztése nem indul meg csak úgy - ahhoz korszerű gépek és jól képzett szakemberek kellenek.

04:28 Vicinczey Sándor ezredes - Sejthetően Csaplár több hasonló figurából gyúrta össze ezt a karaktert


2. rész

09:02 Fehér Lajos eme kegyvesztésére sosem került sor - ez a történet egy kitalált, ámbár igen vicces eleme.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése