2011. január 4., kedd

Január 4. - "THE 1st GREAT 2000 WEEK" - 3. május-június

Témakör: The Great Week
Idő: 2000

MÁJUS

16. -  A Tigris és sárkány c. Ang Lee film bemutatója -
Ilyen régen volt? Komolyan?

Igen, bizony, a Tigris és sárkány sem tegnap készült már...

Ang Lee opusza óta tudjuk, ki az a Chow Yun-Fat, hogy egy igazán jó shaolin-papnak tetők felett repkedni sem nagy kunszt, és hogy nem volt a világon magaskultúra, amely Kínához lett volna fogható a Kr. e. 4. században :) (kivéve Koreát - ezt viszont nem olyan régóta).

Az elképesztően erőteljes élményt jelentő akciófilm, amely seregnyi díjat sepert be (BAFTA, Oscar, minden... ) először tette fel Hong-Kongot az akció- és fantasy-filmes térképre (bár valahogy van egy olyan érzésem, hogy a művész- és egyéb kategória cartograph-ján sem szerepelt korábban).

Ez egy - túlzás nélkül állíthatom - lélegzetelállító akciófilm egyébiránt, amely minden ízében az új évezred része - félek
 retronak nevezni.

A többiről a tovább mögött...

 

18. - Véget ér a Jóbarátok hatodik évada - A híres Monica/Cahndler lánykéréses duplaepizódból ugyan most nem linkeltem semmit, ellenben igen, a megközelítőleg ekkortájt felvett  Friends-es Showder anyagból ahol Fábry Sándor beégeti magát - nem is kicsit.

Viszont a szinkronszínésznők aranyosak... 





23. - Véget ér az Angel első évada (indult: '99. okt. 5.) - Irgumburgum, milyen dolog az, hogy ma valaki megengedheti magának azt a luxust, hogy ne ismerje az Angelt!

Erre most nagyon besokaltam, hogy valószínűleg velem kb. egyidős kortárs csajszi nem is hallott róla. Persze, így könnyű beadni a Twillight-ot a jónépnek.

Angel is cool!

And this trailer is EPIC!

(Mint minden Josh Vhedon ajánló - miért olyan király mindegyik, mintha egy mozifilmmé lenne?)






JÚNIUS

26. - A Viharzóna c. film bemutatója -
Ez a Wolfgang Petersen azért tud valamit!.

A dajcs apafej elment Hollywood-ba és csinált pár egész tűrhető kis filmet, ami azt illeti. És még többé-kevésbé hitelesre is sikeredett a dolog.

Legalábbis ez a Viharzóna biztosan.

Plusz óriási plusz pont, hogy George Clooney-t (jó azért van egy-két kiemelkedően zseniális alakítása!) sem rúgnám itt tökön a tenyérbemászó stílusáért.
 


A hónap folyamán - Megjelenik a Rhapsody harmadik albuma a Dawn of victory - Ez sem akármi azért, gyerekek!

Az olasz metálbanda elképesztően kiterjedt fantasy-univerzunról írt lírai és kevésbé lírai opuszokat a kilencvenes évek közepe óta. A Luca Turlli énekes és gitáros által fémjelzett kétezres albumuk sem jelent kivételet minőség tekintetében.

A Lux Triumphans, a Dawn of victory, és a The last winged unicorn például az erőteljesebb muzsikák közül való.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése