2011. április 18., hétfő

Április 18. - 60-as és 70-es évek fordulója, az egész világ, filmek és muzsika + DR 200.



Témakör: Hétindító
Idő: 60's, 70's

Leírás:

Amikor, úgy nagyjából-egészében véve tavaly szeptember végén eszembe jutott a blog ötlete, még nem is sejtettem, hogy ilyen gyorsan kinövi majd magát. Az egész kezdetén mindössze arról volt szó, hogy valami laza kis bejegyzésekből álló cucc lesz az egész. Aztán valami mégis megváltozott...

Először is: komolyabb és kevésbé komoly témákkal egyaránt tűzdelt lett az oldal. Míg korábban - ahogy az első bejegyzéseken ez látszik is - elsősorban a retro tematikájában gondolkodtam és elsődlegesen retroblogot akartam írni, ám a dolog később kinőtte magát és mindenféle, legalábbis szerintem, érdekesnél érdekesebb témával telítődött.

Így született retroblogból valami egészen más. A témák bővültek, s végül jöttek a mára már megszokott tematikus heti blokkok. November végétől hétről hétre következtek az újabbnál újabb témák és - saját újítás - minden héten ennek megfelelően változott a hátterünk.

Időközben feltűntünk a Facebookon is - nem mellesleg lett több mint 400 ismerősünk, s emellett eleddig közel 6000 látogatónk és beindult, mi több, fel is futott blogunk youtube-os csatornája - immár van 10 ezres nézettség felett teljesítő videónk is!.

Határozottan fejlődtünk.

Nos, mindezt azért írom le, mert a mai a 200. bejegyzésünk. Más blogok életében fél, akár egy vagy másfél-két éven belül következik be általában ez a pillanat, de mi felesküdtünk rá, hogy naponta szállítjuk a retroságokat, így bő félév alatt sikerült elérnünk ezt a mennyiséget.

Szerencsés véletlen ez, hiszen a jubileum épp egy hétindító bejegyzéssel esett egybe. A következő hat napunk a hatvanas évek jegyében telik majd. Látványunkban és hangulatunkban kicsit visszatértünk az egyszer már preferált psychedelic dizájnhoz - fejlécképünkön ezúttal két 1967-es Frank Zappa koncertplakát figyel, megelőlegezve az elkövetkező posztok hangulatát.

3 megjegyzés:

  1. 60's!!! Lesz majd Twiggy is, vagy csak psychedelik?

    VálaszTörlés
  2. Nem pont a téma psychedelic, hanem inkább a blog eheti hangulata...

    És igen, lesz majd Twiggi is! :D

    VálaszTörlés
  3. Ja, és nem is zene lesz, hanem inkább filmek az eheti témánk... :D

    VálaszTörlés