2011. március 26., szombat

Március 26. - The top 10 hottest blondies of the 80's / 1. - Doro

Témakör: Best of
Idő: 80's
Stílus: Melodic Metal Queen
Fíling: Huh - tartalom és forma tökéletes egysége - ha értitek, mire gondolok... ;)

Leírás:

Nos, kedves olvasóim, ez az újabb meglepetés, amit a szombati állandó blokkunkban szántam nektek. 

Csak így, amúgy póriasan fogom a következő hetekben elősorolni a tíz kedvenc szőkeségemet a nyolcvanas évekből. Főleg képek, klipek, filmrészletek és egyéb jóságok érkeznek majd, hogy bizonyítsák: nem igaz az a tévhit, amit oly sokszor hangoztatnak némelyek: hogy a nyolcvanas években nem voltak a main stream világában szép nők vagy hogy akkoriban a nyomi volt a menő. 

Sorolhatnék éppen feketéket, barnákat vagy vöröseket is (utóbbiból nem biztos, hogy összejönne tíz) ellenpéldaként bőszen, de az én választásom most épp a szőkékre esett. 

Csak úgy. 

Random módon.

Ahogy szintén random módon választottam ki ezt az egyébként fantasztikus tizest - ezzel számolni kell. Azt viszont már nem tettem meg - túl sok lett volna így a "találomra-választásokból" - hogy rangsoroljam is őket. 

Azt hiszem, ez nagy hiba lett volna - ahogy sztem általában az az olyan esetekben, amikor szubjektív dolgokat objektív módon próbálunk megítélni. (Ezért nem szeretem egyébként a szépségversenyeket sem.) Ők tízen ugyanis annyi különböző világból jöttek, hogy nem szabad beleesni  velük kapcsolatban ebbe a gyermeteg hibába. 

Ám ne húzzuk tovább az időt fölösleges túlragozással - inkább csapjunk bele a lecsóba...

Elsőként következzék a nyolcvanas évek egyik legjelentősebb metál-énekesnője, aki a Warlock nevű zenekarával komoly világhírre tett szert - na, őt még idehaza is ismerték, a fene vigye el!

Doro, azaz Dorothee Pesch 1964-ben született Düsseldorban - azaz, mint ez alapján könnyen megállapítható - a hölgy német származású. Ttizennyolc éves kora, azaz 1982 óta folyamatosan aktív, s mind a mai napig ontja az albumokat - és ez azért nem semmi.

Doro a nyolcvanas évek cool metál-életfelfogásának és stílusának egyik legfontosabb megtestesítője. Ez a leginkább glam-metálnak nevezhető zenei (és sokkal több is annál) irányzat (amit oly sokan visszasírnak a mai metálzenét hallva) nagyon komolyan adott a külsőségekre - jobban, mint akár ma ennek a zenei világnak a megszállottjai és művelői (egyszer valahol valaki azt mondta, hogy ez a műfaj egyszerre volt a korszak rock és popzenéje is, -ami nem tűnik éppen elvetemült állításnak) - viszont emellett igen gyakran mélyebb dolgokat is rakott le az asztalra.

És az is tény, hogy királynői - Sandi Saraya, Lee Aaron, Litta Ford, Leigh Matty (Romeo's Daughter), Robin Beck, Joan Jett stb. - észveszejtően szépek voltak...

A következőkben néhány fotó és klip bizonyítja majd azt, hogy Doro neve is abszolút illik ebbe a névsorba...


A fenti kép egy 1986-os albumának címlapjáról való. A leírástól délre található első felvétel1984-ben készült, a második 1987-ben. Majd egy 1988-as poszterben, illetve egy 1989-es kazetta és egy 1990-es CD címlapjában lehet gyönyörködni. A hatodik, utolsó kép egy 1990-es "partifotó".



És akkor, zárásképpen következzék még két Warlock klip.

Az egyik egy nagyon-nagyon ismert 1989-es official music video:



A másik egy kevésbé well-known 1985-ös londoni koncertfelvétel, headbang-gel, húrtépéssel, meg úgy általában mindennel, aminél jobbat vagy mást azóta sem nagyon találtak ki ebben a műfajban:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése